Feilmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 av /customers/3/4/2/ruudco.no/httpd.www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2394 av /customers/3/4/2/ruudco.no/httpd.www/includes/menu.inc).

Om Ruud & co

Jeg sier at forretningsideen til Ruud & company er å hjelpe medieselskap gjøre andre feil i digital utvikling enn de jeg selv har vært med på. Prøving og feiling er viktig, men det er ingen grunn til å gjenta andres tabber.

Bakgrunnen fra mediebransjen er bred og omskiftelig, og jeg ble tidligere digital enn de fleste av mine kolleger.

Jeg har bakgrunn fra en rekke norske lokalmedier, som Østlendingen, Romerikes Blad, Agderposten og Fædrelandsvennen, før jeg i 1988 begynte i VG.

Jeg tilbragte verneplikten som journalist i Forsvarets Forum og var i 1986-1987 et drøyt halvår i Libanon, som presseoffiser i den norske kontingenten til FN-styrken (UNIFIL).

I VG var jeg blant annet korrespondent i København i tre år, og jeg dekket like mange internasjonale konflikter som hjemlige kriminalsaker.

I 1999 begynte jeg å jobbe digitalt i VG, med å bygge opp - og ned - CNN Norge. Fra 2001 til jeg sluttet i 2008 var jeg hovedsaklig nyhetsleder på VG Nett, jeg satt altså midt i orkanens øye i de ville vekstårene, men dekket også presidentvalg i USA og Pakistan, tsunamien som rammet Indonesia og Thailand, jordskjelv og OL i Kina og mye annet - utstyrt med PC, video og satelittelefon.

Fra VG ble jeg hentet til Danmark, for å videreutvikle tabloiden Ekstra Bladets digitale satsing. Det gikk ganske bra. Jeg forsøkte også å få litt norsk moral inn i de redaksjonelle vurderinger, for at flere mennesker skulle føle seg vel som brukere. Det gikk bra mens jeg var der, men jeg har vel inntrykk av at det ikke er alle mine holdninger som lever videre på eb.dk.

I 2013 startet jeg rådgivningsselskapet Ruud & Company AS, hvor det jobber færre enn man skulle tro. Jeg er også deltidsdirektør i  den norske delen av det danske webutviklingsbyrået Peytz & co, som er Danmarks største open source-utviklere.

Jeg er medlem av et advisory board på DMJX, som er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og i Ethical Journalism Network